Kukuruzni griz

Naša brašna dobivena su iz selektivnog cijelog zrna mljevena ispod kamena, prosijana različitog spektra granulacija i kao takva idealna su za  svakodnevnu upotrebu u domaćinstvu.

Kukuruzni griz je dio ugljikohidrata iz kukuruza i ima veoma pozitivan uticaj na cjelokupno zdravlje čovjeka. Najčešće služi za pravljenje palente, poznatog jela koje ne sadrži gluten te je zbog toga mogu konzumirati i osobe oboljele od celijakije. Naročito je pogodna za ishranu beba, ljude koji paze na svoju tjelesnu masu i učinkovito pomaže rješavanju problema probavnog trakta. Sadrži brojne nutrijente i vitamine, prirodne masti (karitenoide) koji upravo služe za kvalitetniji rad crijeva. Ovo čudotvorno jelo smanjuje rizik od nastanka karcinoma i čisti organizam od slobodnih radikala i nakupljenih otrova.

Nutritivne vrijednosti

Prosječni sadržaj u 100 g:

Proteini 8 g
Ugljikohidrati 79 g
Masti 2 g
Dijetalna vlakna 11 g
Minerali P, Mg, Ca, K, Fe
Vitamini E, B1, B2, B6, beta karoten
Energija 371 kcal / 1553 kJ

Netto: 1000 g