+387 33 76 13 75 info@apieco.ba

Recept za pastirski hljeb

Naša brašna dobivena su iz selektivnog cijelog zrna mljevena ispod kamena, prosijana različitog spektra granulacija i kao takva idealna su za  svakodnevnu upotrebu u domaćinstvu.

Sastojci

Potrebno:

  • 500 g gotove Apieco smjese za pastirski hljeb
  • 20 g svježeg kvasca
  • 3 dl mlake vode

Priprema:

Izmiješati 20 g svježeg kvasca sa malo mlake vode, a zatim dodati: 500g mješavine za pastirski hljeb i 3 dl mlake vode. Sastojke miješati sve dok se ne dobije homogena masa. Tako dobijeno tijesto prekriti i ostaviti na toplom mjestu dok se volumen tijesta ne poveća za 50 %.

Tijesto premjestiti i okruglo oblikovati, pa isto ostaviti  20 min.

Peći na namašćenom limu u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 220 °C u trajanju od 45 minuta.