Narodno integralno heljdino brašno

Naša brašna dobivena su iz selektivnog cijelog zrna mljevena ispod kamena, prosijana različitog spektra granulacija i kao takva idealna su za  svakodnevnu upotrebu u domaćinstvu.

Heljda je jedn od najmedonosnijih biljaka koja se koristi u mlinarstvu. Bjelančevine u integralnom heljdinom brašnu su kvalitetnije nego u brašnu drugih žitarica. Bogata je esencijalnim aminokiselinama od kojih je najvažniji lizin (zaslužan za rast kostiju i obnavljanje krvi),  fitonutrijentima koji produžavaju djelovanje vitamina C i djeluju kao antioksidansi, mineralima, vlaknima, vitaminima, proteinima koji imaju visoku biološku vrijednost.

Prije svega, lako je probavljiva i idealna za osobe sa poremećnom probavom, doprinosi održavanju normalnih razina šećera u krvi i ne izaziva značajne skokove inzulina, sadrži agrimin koji smanjuje rizik sterilnosti, smanjuje rizik od oboljenja karcinoma, djeluje kao kofaktor za preko 300 enzima, pomaže kod crijevnih oboljenja, malokrvnosti i gojaznosti, pospješuje krvnu sliku uklanjanjem masnoće iz krvi.

Nutritivne vrijednosti

Prosječni sadržaj u 100 g:

Proteini 12 g
Ugljikohidrati 70 g
Masti 3 g
Dijetalna vlakna 10 g
Minerali K, P, Ca, Fe, Na
Vitamini B1, B2
Energija 358 kcal / 1496 kJ

Netto: 1000 g