Proizvodi

Proizvodi od integralnog brašna

Na linku ispod možete preuzeti katalog proizvoda!

Slider

Fino integralno heljdino brašno

Heljda je jedna od najmedonosnijih biljaka koja se koristi u mlinarstvu. Bjelančevine u integralnom heljdinom brašnu su kvalitetnije nego u brašnu drugih žitarica. Bogata je esencijalnim aminokiselinama od kojih je najvažniji lizin (zaslužan za rast kostiju i obnavljanje krvi), fitonutrijentima koji produžavaju djelovanje vitamina C i djeluju kao antioksidansi, mineralima, vlaknima, vitaminima, proteinima koji imaju visoku biološku vrijednost ...

Više

Narodno integralno heljdino brašno

Heljda je jedn od najmedonosnijih biljaka koja se koristi u mlinarstvu. Bjelančevine u integralnom heljdinom brašnu su kvalitetnije nego u brašnu drugih žitarica. Bogata je esencijalnim aminokiselinama od kojih je najvažniji lizin (zaslužan za rast kostiju i obnavljanje krvi),  fitonutrijentima koji produžavaju djelovanje vitamina C i djeluju kao antioksidansi, mineralima, vlaknima, vitaminima, proteinima koji imaju visoku biološku vrijednost ...

Više

Fino intergalno rižino brašno

Jedna u nizu mnogih prednosti rižinog brašna je ta što ne sadrži gluten, pa je kao takav proizvod namijenjen i osobama oboljelim od celijakije. Vitaminsko-mineralni sastav rižinog brašna je od velike važnosti za ljudski organizam. Prednosti ovog brašna se temelje na velikoj količini vlakana: spriječavanje opsipacije i olakšavanje rada crijeva uklanjanjem toksina i ostalih otpadnih tvari, smanjenje nivoa holesterola i triglicerida u ...

Više

Narodno integralno raženo brašno

Raž je biljka koja pripada porodici trava i specifična je po tome što se može koristiti bez ikakve prerade budući da ne sadrži vanjski zaštitini sloj. Raženo brašno je bogat izvor bjelančevina i vitamina B kompleksa (pantotenska kiselina i niacin), prehrambenih vlakana, minerala, kalcija, fosfora, fluora, željeza, magnezijuma, cinka, mangana, kalija i selena. Pomaže kod održavanja nivoa holesterola, šećera i kao takav proizvod je jako prikladan ...

Više

Integralno raženo brašno tip 1250

Raž je biljka koja pripada porodici trava i specifična je po tome što se može koristiti bez ikakve prerade budući da ne sadrži vanjski zaštitini sloj. Raženo brašno je bogat izvor bjelančevina i vitamina B kompleksa (pantotenska kiselina i niacin), prehrambenih vlakana, minerala, kalcija, fosfora, fluora, željeza, magnezijuma, cinka, mangana, kalija i selena. Pomaže kod održavanja nivoa holesterola, šećera i kao takav proizvod je jako prikladan ...

Više

Narodno integralno pšenično brašno

Pšenica je najvažnija ljudska žitarica, druga po proizvodnji u svijetu, odmah nakon kukuruza. Integralno pšenično brašno je bogato glutenom, jednim od najboljih izvora primarnih bjelančevina, saharoze i maltoze. Vlakna reguliraju metabolizam, uspostavljaju hormonalni balans i potpomažu eliminiranje toksina i teških metala iz organizma. Bogato je vitaminom E (tokoferol) koji predstavlja vitamin mladosti i života, vitaminom A iz klice ...

Više

Integralno pšenično brašno tip 1100

Pšenica je najvažnija ljudska žitarica, druga po proizvodnji u svijetu, odmah nakon kukuruza. Integralno pšenično brašno je bogato glutenom, jednim od najboljih izvora primarnih bjelančevina, saharoze i maltoze. Vlakna reguliraju metabolizam, uspostavljaju hormonalni balans i potpomažu eliminiranje toksina i teških metala iz organizma. Bogato je vitaminom E (tokoferol) koji predstavlja vitamin mladosti i života, vitaminom A ...

Više

Fino integralno ječmeno brašno

Ječam je zrnasta biljka bez mirisa, brašnastog i slatkastog ukusa, svijetle boje, poznata kao tonik za jačanje živaca koji olakšava stres i uklanja umor. Bogata je vitaminom E, B5 (neophodan za metabolizam ugljikohidrata, masti i proteina), B12 koji je rijedak u sirovinama biljnog porijekla i manjim  količinama vitamina A i D. Ječmeno brašno je izvor topivih i netopivih dijetalnih valakana. Topiva vlakna su djelotvorna u snižavanju holesterola u ...

Više

Narodno integralno kukuruzno brašno

Kao dio zdrave i ukusne bezglutenske ishrane, kukuruzno brašno je bogato vitaminima i  mineralima. Sadrži mnogo antioksidanasa koji služe za uništavanje slobodnih radikala u našem organizmu, mnogo vlakana i proteina i zbog toga je hranjiv dodatak ishrani za vegane i vegetarijance. Lako se vari i dobro je za probavu jer sadrži nerastvorljiva vlakna:  amilozu, celulozu, lignin i hemicelulozu , koja započinju proces fermentacije ...

Više

Kukuruzni griz

Kukuruzni griz je dio ugljikohidrata iz kukuruza i ima veoma pozitivan uticaj na cjelokupno zdravlje čovjeka. Najčešće služi za pravljenje palente, poznatog jela koje ne sadrži gluten te je zbog toga mogu konzumirati i osobe oboljele od celijakije. Naročito je pogodna za ishranu beba, ljude koji paze na svoju tjelesnu masu i učinkovito pomaže rješavanju problema probavnog trakta. Sadrži brojne nutrijente i vitamine, prirodne masti (karitenoide) koji upravo ...

Više

Narodno integralno speltino brašno

Spelta (krupnik, pir)  je žitarica slična pšenici, iako joj je spoljašnji omotač zrna znatno tvrđi. Istraživanja su pokazala da mnogi ljudi koji su alergični na pšenicu nisu alergični na speltu, što je značajan razlog povratka ove žitarice u svakodnevnu ishranu čovjeka. U manjoj količini sadrži gluten. Brašno od spelte ima orašast i slatkast ukus i obiluje sadržajem dijetalnih vlakana i proteina. Manje je kalorična u odnosu na pšenicu.

Više

Fino integralno zobeno brašno

Nijedno integralno brašno ne sadrži masne kiseline (oleinsku i linolensku) koje su raspoređene u idealnom omjeru kao integralno zobeno brašno. Bitno je naglasiti da sadrži male količine glutena. Prvak je u broju esencijalnih aminokiselina kao najmoćnijih izvora energije za svaki organizam, a navedene masne kiseline su odgovorne za razmjenu masnih tvari u organizmu, zaštitu od prekomjerne tjelesne težine i ...

Više

Gotova mješavina za pastirski hljeb sa sjemenkama

Sastojci: pšenično brašno T-1100, pšenične mekinje, obično integralno pšenično brašno, raženo brašno T-1250, zobene pahuljice, sjemenke suncokreta, sjemenke lana, sjemenke susama, brašno pržene raži, aditiv, so. Uputa za pripremu: Izmiješati 20 g svježeg kvasca sa malo mlake vode, a zatim dodati: 500g mješavine za pastirski hljeb i 3 dl mlake vode. Sastojke miješati sve dok se ne dobije homogena masa. Tako dobijeno tijesto prekriti i ostaviti ...

Više